Vattenäventyr för hela familjen!

Kastar du dig gärna ut i vågorna och testar vattenrutschkanor? Eller njuter du hellre i varma pooler? Oavsett vilket hittar du alltid något som passar dig på vårt upplevelsebad.


PRISBELÖNAT UPPLEVELSEBAD

Arena Skövde har flera gånger vunnit utmärkelsen Sveriges Bästa Äventyrsbad och Årets Turistmål. Med en vattentemperatur på upp till 34 grader och en lufttemperatur på 36 grader njuter även den frusne. På plats finns allt från flera olika vattenrutschkanor om totalt 370 meter, vågbassäng och utebassäng. I vår drakpool delar du en härlig vattenupplevelse med de minsta barnen. Har man tur kanske ni till och med får se vår maskot draken Sim-Sala-Bim smyga runt i buskarna.


DIGITAL TEKNIK I VATTNET

I vår digitala pool kan man drömma sig bort till ett korallrev i Söderhavet med olika fiskar, en borg i transylvanien med vampyrer och fladdermöss, piratvik med hajar och en regnskogsglänta full med krokodiler. Vågar du hoppa i?

Krokodil i digital pool

FULLT MED UPPLEVELSER

För de våghalsiga finns rutschkanorna Magic Hole och Black Hole. Mer äventyr och fart? Då är Vildforsen med ett flöde på ca 975 liter vatten varje sekund samt den snabbaste vattenrutschkanan Turbo något för dig. Utmana dina vänner och se vem som åker snabbast (din tid samt dagens snabbaste tid visas i slutet av Turbo). Läs mer om våra attraktioner och upplevelser här.

BETALA MED ARMBANDET

Med det smidiga armbands-systemet behöver du inte ta med dig pengar in i upplevelsebadet utan betalar endast när du checkar ut i receptionen. 

ÖVERSIKTSKARTA

Översiktskarta över upplevelsebadet
 

     
     
1. Barnbassäng 32º 2. Motionsbassäng 29º  
3. Multibassäng 34º 4. Träningsbassäng 28º  
5. Vildforsen 30º 6. Rutschbana Turbo  
7. Rutschbana Black Hole 8. Rutschbana Magic Eye  
9. Vågkanal 10. Vågbassäng 30º  
11. Champagnebubbel  12. Vattensvamp  
13. Grotta 14. Vattenkanoner  
15. Trippelrutsch 16. Varmpool 34º  
17. Vattenpist 18. Digital pool Illusion 25º  
19. Drakpool 30º 20. Utebassäng 30º  
21. Strömkanal 22. Reception  
23. Servering 24. WC  
25. HWC 26. Skötrum  
27. Till omklädning/relax