FAQ

Var köper jag biljetter till evenemangen i hallen?

I stort sett alla biljetter till evenemang i Arena Skövde säljs på turistbyrån av Next Skövde samt på Ticnet. I vissa fall säljs biljetter i kassan vid idrottsevenemang, till exempel under Skövde HF's hemmamatcher. 

Turistbyrån: 0500-44 66 88, info@nextskovde.se

Varför luktar det inte klor i anläggningen?

Vi tillsätter inget klor i vårt vatten. Istället tillsätts en saltlösning på 0,4%, och saltet tillverkar i sin tur det klor som behövs vid reningen. Detta system (tillsammans med vårt övriga reningssystem) gör att vi håller ett lågt värde av bunden klor. Bunden klor är klor som gjort sitt jobb och tagit hand om bakterier och det är bunden klor som kan orsaka stickande klorlukt i simhallar.

Vad ska blöjbarn ha på sig i badet?

Har du blöjbarn ska de ha badblöja eller babybadbyxa på sig. Det är viktigt att blöjan/byxan sitter tätt vid låren. Använd inte en för stor storlek, då förlorar blöjan/byxan sin funktion. Ha gärna med en vanlig blöja att använda vid fikastunden.

Tänk även på att små barn behöver dricka extra mycket vatten efter ett besök hos oss.

Hur många liter vatten finns i anläggningen?

Cirka 3,2 miljoner liter vatten finns i anläggningen (inklusive vattentankar).

Måste jag boka plats till Aqua Vitalis?

Ja, för att vara garanterad plats till Aqua Vitalis köper du din plats via vår hemsida.

Genom att du köpt din plats har du garanterat tillgång till våra omklädningsrum som hör till Aqua Vitalis. Lån av bastuhandduk och badrock samt skåp i Aqua Vitalis omklädningsrum ingår.

Varför har Aqua Vitalis en 18-årsgräns måndag-lördag?

Vi har valt att sätta en 18-årsgräns i Aqua Vitalis då vi strävar efter att skapa en lugn och avslappnande miljö. På söndagar är ungdomar 12-17år välkomna i vuxens sällskap.

Varför skall badkläder vara på i basturna i Aqua Vitalis?

Aqua Vitalis är en publik miljö och det är därför inte tillåtet att basta naken. Även i duscharna utanför basturna skall badkläderna vara på. Dock ej vid duschning i omklädningsrummen.

Får man ta med egen fika/matsäck?

Ja, det går bra. Egen matsäck intas vid borden i upplevelsebadet (ej cafeteria) och motionsbassängen eller på gräsytan ute vid upplevelsebadet. Det är inte tillåtet att ta med egen catering.

Måste man betala fast man inte badar?

Alla som går in i anläggningen måste betala en entré. Barn under 12 år måste ha en simkunnig badande vuxen i sällskap av säkerhetsskäl. (Det räcker inte att gå i kläder längs poolkanten.)

Giltighetstiden på mitt presentkort har löpt ut eller är på väg att gå ut. Går det att förlänga?

Tyvärr kan vi inte förlänga detta. Den giltighetstid som står på kortet gäller. På grund av Covid-19 kan vissa vissa presentkort förlängas, klicka här.

 

Kan flera personer nyttja samma flergångerskort?

Nej. Våra flergångerskort är personliga och kan bara nyttjas av en person.

I vilken form drivs Arena Skövde?

Arena Skövde drivs helt i kommunal regi och ligger direkt under Fritidsavdelningen Skövde Kommun. I Arena Skövde finns i dagsläget tre hyresgäster, som samtliga drivs i privat regi. Nöjesarenan med bowling och sportbarer, Actic gym samt Välbefinnandet Massage & Hudvård.

Kan man förboka sina platser till Upplevelsebadet?

Vi har inga förköp i dagsläget. På våra lov kommer vi att ge möjlighet att kunna köpa sin plats tillupplevelsebadet. 

Finns det omklädningsrum för personer med särskilda behov (brukare med assistent, HBTQ-I-spektra)?

Vi har omklädningsrum med könsneutralt omklädning- /duschrum vilket i första hand är till för personer med särskilda behov, till exempel brukare med assistent eller personer i HBTQ-I-spektra. Dessa är (som alla våra övriga omklädningsrum) tillgängliga i mån av plats. Meddela er önskan i vår reception.