Viktig information med anledning av Coronaviruset och Covid-19

Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Smittskydd Västra Götaland beslutat om skärpta råd i Västra Götaland. Alla som vistas i Västra Götaland behöver följa råden om vi ska få stopp på smittspridningen.

Från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland:

"Var och en bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, kollektivtrafik, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek. Det är viktigt att vi alla hjälps åt för att minska smittspridningen."

Mer information finns på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Vårdguiden - Information om symptom

Folkhälsomyndigheten - Information om virus och smittspridning

Krisinformation - Samlad information från ansvariga myndigheter

Coronavirus och badhus

Coronavirus Covid-19 tillhör en grupp som visat sig vara relativt enkel att döda. Det innebär att viruset dör i kontakt med klorerat vatten. Vi följer folkhälsomyndighetens och Svenska Badbranchens direktiv och rekommendationer kring exempelvis klornivån i våra pooler och bad. Däremot kan viruset spridas i badets andra delar.  (Källa: Svenska Badbranschföreningen).

Vad gör vi?

  • För att minska spridningen av covid-19 och utifrån nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland har Skövde Kommun beslutat att stänga badet på Arena Skövde från och med lördagen den 31/10.

  • Alla våra medarbetare har fått tydlig information om vikten av god handhygien i samband med gästkontakt, köksarbete, städning, toalettbesök, måltider och övriga arbetsuppgifter.

  • Personal som känner av sjukdomssymptom håller sig hemma.

  • Vi informerar våra besökare om hur viktigt det är att duscha före bad samt vikten av god handhygien.

  • Vi håller en ännu högre frekvens på städning i våra lokaler. Regelbunden städning sker av dörrhandtag, kranar och andra frekvent använda ytor.

  • Vi försöker få ett bra genomflöde i de olika lokaler och omklädningsrum vi har för att det inte ska vistas för många i samma utrymme samtidigt.

  • Vår samarbetspartner SBR som driver badets caféer och restauranger begränsar sina öppettider och menyer. 

 

Vad kan du göra?

Stanna hemma vid sjukdom
Är du det minsta sjuk eller uppvisar minsta tecken på symptom som t ex feber, hosta, andningssvårigheter och förkylningsbesvär som halsont och snuva ber vi dig att stanna hemma. För mer information om symptom, klicka här.

Tack för att du tar hänsyn och visar omtanke för andra gäster samt personal. Vi vidtar dessa åtgärder i syfte att skydda våra gäster och stoppa smittspridningen.